Restaurang Stockholm på Restaurangbloggen

Tips på barnvänliga restauranger i Stockholm

Nu är sportlovsveckan här och då vill man gärna hitta på en massa skoj med familjen. Restaurangbesök är något som brukar ligga högt upp på listan då man vill göra något kul, koppla av och umgås med familjen. Alla föräldrar är dock medvetna om att många restauranger inte är speciellt barnvänliga. Det kan ibland vara svårt att hitta en restaurang, där man inte behöver sitta på helspänn hela tiden med rädslan, över att barnens stoj kan störa de andra restauranggästerna. 

Lyckligtvis finns det restauranger i Stockholm som har utformat ett mer barnvänligt koncept, som ger möjligheten för hela familjen att få en riktigt trevlig restaurangupplevelse. Nedan finner du tips på några barnvänliga restauranger i Stockholm, där du och din familj kan njuta av god mat och umgås under sportlovsveckan.

 Jensen’s Bøfhus

 Restaurangkedjan, Jensen’s Bøfhus har verkligen satsat på barnvänlighet och har utformat ett koncept för barn i form av klubben, Smask&CO.  Klubben är en del av Jensen’s Bøfhus och har tagits fram med syftet att ge alla barn en extra trevlig upplevelse, både i restaurangerna och på dess hemsida.  På Jensen’s Bøfhus får barnen alltid ett lekpaket att sysselsätta sig med och rätter som är speciellt anpassade för barn. Servicen är snabb och kunnig, så väntan på maten blir inte för lång att uthärda för barnen. Jensen’s Bøfhus har 3 restauranger i Stockholm som ligger centralt vid Vasagatan, Sveavägen och Sergelgatan.

jensens böfhus barnavdelning


T.G.I Fridays

En annan restaurangkedja som hjärtligt välkomnar barnfamiljer är den Amerikanska restaurangkedjan T.G.I Fridays. Här finns det aktiviteter för barn i form av lekpaket som innehåller block och pennor som barnen kan roa sig med. Restaurangen har även gott om utrymme så man behöver inte trängas. Restaurangen erbjuder också på en välanpassad barnmeny för alla smaker. T.G.I Fridays hittar du i Stockholm på Birger Jarlgatan eller Hamngatan i Kungsträdgården.

tgi fridays burgers

Nordiska Museet

Om man vill kombinera kultur och barnvänlig restaurangupplevelse är Nordiska Museet ett bra val. Här finns det möjlighet för barnen att ha ”busa” omkring på lekavdelningen som ligger precis mittemot restaurangen. Det finns även gott om plats för barnvagnar samt barnmeny finns tillgänglig. Nordiska Museibyggnadens restaurang har dock begränsade öppettider, vilket innebär att man kan besöka den här restaurangen enbart dagtid. 


nordiska museet mat


OH Mamma Mia

Oh mamma Mia är en italiensk restaurang i Hammarbysjöstad som är populär bland barnfamiljer. Här finns det gott om utrymme och restaurangen har en bred meny bestående av pizzor, pasta, kött- och fiskrätter med mera. Givitvis har denna barnvänliga restaurang även en egen meny för barnen. Restaurangen ligger i närheten av en fin lekpark, så varför inte fylla dagen med lek och stoj i parken, för att sedan njuta av en god lunch eller middag på Oh Mamma Mia?

oh mamma mia mat

Känner du till någon barnvänlig restaurang i Stockholm som du vill tipsa om? Skriv gärna och berätta för oss här på Restaurangbloggen.se.

För övrigt vill vi önska dig en riktigt trevlig sportlovsvecka!