Restaurang Stockholm på Restaurangbloggen

Julbord – En bestående tradition

Nu är julen här igen och då firar vi med mängder av god mat och dryck. Trender kommer och går men det som alltid består, är det traditionella julbordet. Julbordsbokningarna görs allt tidigare och tidigare för varje år som går, så blev inte speciellt förvånad, då jag redan i slutet av augusti såg en annons i tidningen, med uppmaningen om att ”boka julbord i tid i år”. Vi trotsar de höga priserna och betalar gärna notan flera månader i förväg, bara för att garantera oss en plats, till det perfekta julbordet.

Vad är det då som gör att vi värdesätter julbordet så högt? Mina tankar är att julbordet är en slags avslutning på året, då nära och kära samlas för en festmåltid, för att njuta av varandras sällskap och av ett pampigt uppdukat bord av delikatesser. Traditionen är också att företag bjuder på julbord till sina anställda, som ett tack och för att visa sin uppskattning för det gångna årets prestationer. Det kan i vissa fall vara så att julbordet är årets enda tidpunkt, då man träffar kollegorna privat under högtidligare förhållanden. Julbord för mig är en gåva, där man kommer undan decembermånadens ständiga jäkt och stress och skapar julstämning tillsammans.

Vad betyder julbord för dig? Har du tips om var man kan få ett riktigt bra julbord i Stockholm? Var man fortfarande har möjlighet att boka julbord? Eller kanske några andra tankar och berättelser om julbord? Då får du gärna dela med dig här hos oss här på Restaurangbloggen! Vi önskar dig en riktigt God och Fridfull Jul!

 

julbord